Bijzonder!

Mimakker PirouettePirouette bezocht vandaag een locatie van WelThuis , zorgcentrum de Bovenberghe in Schoonhoven. Samen met Sofie was er weer veel te beleven.....Pirouette was in een huiselijke woonkeuken met Sofie aan het lachen met wat dames toen mevrouw Jansen binnen kwam.

Mevrouw groette vriendelijk en nam plaats aan de tafel. Na enige tijd nam Pirouette plaats naast mevrouw. Op fluister toon hebben we het over wat er gebeurd aan tafel en dat we het allebei niet snappen maar net doen van wel, we zijn gelijk maatjes.
Op een geven moment komt er een mondharmonica uit het tasje van Pirouette en begint te spelen. Mevrouw beweegt mee met haar armen en al gauw staan ze samen te dansen en na de laatste noot volgt er een applaus met een grote glimlach buigen we...dit smaak naar meer dus we gaan opzoek naar de kindertjes. Onderweg komen we een broeder tegen en ook daar voor doen we een optreden en weer een applaus!! Wauw we willen meer dus gaan naar de grote zaal waar een club mensen zitten. Bij de eerste toon van de mondharmonica kijkt iedereen op en mevrouw gaat gelijk dansen, ook hier een daverend applaus ...pfffff we worden er moe van en Pirouette wuift en wandelt de lange gang in op weg naar een kamer.

Mevrouw Jansen heeft Pirouette gevolgd en samen gaan ze naar binnen heel rustig. Pirouette zingt heel zachtjes en knikt naar een stoel waar mevrouw op kan gaan zitten....Pirouette zingt voor een dame die heel ver weg is en langzaam gaan de ogen open...ze volgen....een zachte streling over de wang wordt met een glimlach beantwoord...de ogen blijven volgen alles heel klein maar met puur contact.
De gehele tijd kijkt mevrouw Jansen muis stil. Samen gaan we heel slik naar de gang waar mevrouw Jansen fluistert ....."hier gebeurde iets bijzonders" , "voelde u dat ook?" Vroeg Pirouette ..."jazeker!!! Heel mooi!" we liepen stilletjes verder de drukte in van aller dag met een grote glimlach!!

 

Deel dit bericht op:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin