Pirouette

Pirouette makeup

Pirouette

Pirouette is een ‘”deftige tante”” die eigenlijk niet zo deftig is als je denkt met haar verschillende sokken , schoenen en dubbele hoed op. Als ze op stap gaat neemt ze naast haar koffer haar pop Liesje mee en in haar tasje haar hondje Max. Met elkaar beleven ze mooie, grappige en ontroerende momenten.

In het echte leven is Pirouette, Karin de Jong, moeder van twee kinderen en al 12 jaar werkzaam als activiteitenbegeleidster en vrijwilligerscoördinator in een zorginstelling van Welthuis, voorheen Vierstroom, waar zij ruime ervaring met dementerende bewoners heeft opgedaan. Juist om beter contact te leren maken met deze doelgroep is zij 7 jaar geleden de opleiding tot miMakker begonnen.
Pirouette makeup

Voordat Karin in de zorg ging werken was zij werkzaam als goudsmid. In de creatieve opleiding tot goudsmid heeft zij geleerd ruim te denken en oplossingsgericht te zijn. Zo ook is het logo van de miMakkers ontstaan: een “Zilveren Lach”.

Karin heeft tevens veel persoonlijke ervaring met mensen met een verstandelijke beperking. Zij heeft een zoontje met het syndroom van Down. Hierdoor is op een natuurlijke wijze de miMakkusmethode in haar dagelijks leven opgenomen, met name in de communicatie. Juist door het niet praten van haar zoontje zijn de technieken observeren , incasseren en afstemmen eigen geworden waardoor het gevoel van begrepen worden de ingang tot het contact is met haar zoontje en het besef van wat wel en niet gewenst gedrag is binnen komt.