Annelies

Activiteitencentrum Symfonie in Oud Beijerland, april 2009

Activiteitencentrum Symfonie in Oud Beijerland, april 2009

Dagcentrum voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking

Tijdens en na mijn stage voor de miMakkusopleiding werkte ik een poosje als Fiep op een dagcentrum voor kinderen en volwassenen met een ernstige verstandelijke beperking.
Als miMakker ben ik authentiek, onbevangen, onbevooroordeeld, nieuwsgierig en alert.

Ik maak mijn hoofd ‘leeg’ en sluit daardoor gemakkelijker aan bij de belevingswereld van mensen met een (ernstige) verstandelijke beperking. Het zijn juist de impulsen van deze mensen waar ik op een speelse manier mee om ga.

Door haar wekelijkse bezoeken werd Fiep door sommige cliënten herkend en kon het contact verder worden uitgebreid. Hier is ook de naam Fiep ontstaan.

"Een fiep is een liefhebberij die degene die het liefheeft niet los kan laten.
Een preoccupatie met één onderwerp, bijvoorbeeld met dinosaurussen of treinstations.
Ik fiep, jij fiept, wij fiepen.” Het werkwoord is bedacht door een jongen met autisme."


De Belevenis in Rotterdam, mei 2010

De Belevenis in Rotterdam, mei 2010

De Belevenis

Op 1 augustus 2012 is stichting De Nieuwe Belevenis opgericht.

Deze stichting heeft ten doel het doen realiseren en exploiteren van een permanente uitgaansmogelijkheid voor mensen met een ernstig verstandelijke of meervoudige beperking, diep-dementerende ouderen en ernstig zieke kinderen.

Stichting De Nieuwe Belevenis is gebaseerd op het concept van de (reizende) Belevenis die de afgelopen jaren op vijf locaties in het land letterlijk haar tenten heeft opgeslagen.
Lees alles hierover op: www.debelevenis.nl

Als miMakker Fiep heb ik meerdere malen meegewerkt met de reizende Belevenis in Rotterdam en Amsterdam. Door de rust en de intieme sfeer in de tent was dit een unieke ervaring.

Ontroerend om te zien hoe de cliënten en hun familieleden samen genoten van alle activiteiten. Met twee miMakkers hadden we mooie ontmoetingen met bijzondere mensen.


Het Impresariaat van miMakkus

Vanuit het impressariaat van Stichting miMakkus ben ik de afgelopen jaren uitgezonden naar verschillende zorginstellingen door het hele land. Ook hier vonden mooie ontmoetingen plaats met bijzondere mensen. Soms werden hierbij wel 10 miMakkers ingezet.